Hovedbestyrelsen

DUKs hovedbestyrelse vælges hvert år på DUKs årsmøde i november. Hovedbestyrelsen består af 6 medlemmer, som vælges for 2 år af gangen samt op til 2 suppleanter, der vælges for 1 år af gangen. Herudover er børne- og ungdomspræsten fast medlem. Pt. er der ikke en børne- og ungdomspræst og denne plads er derfor ikke besat.

 

Hovedbestyrelsen 2017

I aktivitetsåret 2017 består Hovedbestyrelsen af:

Christopher Nybro Bonde, Formand (christopher@duk.dk), 2016-2018
Adam Nawarecki, Næstformand (adam@duk.dk), 2015-2017
Michael Rangel Pedersen (michael.rangel@duk.dk), 2015-2017
Lea Noval (lea@duk.dk), 2015-2017
Kathrine Møller Rendboe (kathrine@duk.dk) 2016-2018
Tri Nguyen (tri@duk.dk), 2016-2018
Martha Ryom (martha@duk.dk), 1. suppleant, 2016-2017
Peter Andreas Munk-Nielsen (peter.andreas@duk.dk), 2. suppleant, 2016-2017

 

Forretningsudvalget (fu@duk.dk) består af:

Christopher Nybro Bonde, Adam Nawarecki og Lea Noval

 

Interview af DUKs Hovedbestyrelse 2016-17

 

Navn: Christopher Bonde

Alder: ​23 år

Kort om dig selv? Jeg bor i Kbh., og arbejder til dagligt på Skt. Ansgars skole på Nørrebro. Det er mit 6 år i DUKs hovedbestyrelse.

Hvor ser du DUK om 5 år? Ved DUKs årsmøde i november blev der vedtaget et arbejdsprogram for 2017, et af punkterne på dette var “En organisation forankret i lokalforeninger”. Det tror jeg på er vejen frem. Hvis vi kan hjælpe vores lokalforeninger til at blive større og stærkere kan vi samle flere børn og unge om troen i hele landet og det er jo heldigvis nu en gang det, det hele handler om!

Beskriv din bedste DUK oplevelse Min bedste oplevelse med DUK har været på verdens ungdomsdagene i Madrid i 2011 – at opleve troens fællesskab og at dele den med hele verden!

Hvad er det der gør frivilligt arbejde i DUK fedt? Meget enkelt, – at være fælles om noget større.

Beskriv hvad tro er for dig Troen for mig er ligesom en følgesvend, jeg har den med mig i alt hvad jeg gør og ville ikke være den foruden på noget tidspunkt. Min tro er med til at give livet mening.

 

Navn: Lea Uhlott Noval

Alder: 19 år

Kort om dig selv? Jeg hører til i Jesu Hjerte Kirke og sidder i HB på andet år. Til hverdag studerer jeg Leisure Management på University College Sjælland i Roskilde og er redaktør i DukOp.

Hvor ser du DUK om 5 år? Om 5 år har DUK mange flere medlemmer end i dag og dermed også flere lokalforeninger. Der er regelmæssige arrangementer for alle aldersgrupper 0-30 år og i NKUR. På det tidspunkt har vi haft en Børne- og Ungdomspræst i min. 3 år.

Beskriv din bedste DUK oplevelse World Youth Day 2016 i Krakow var en helt fantastisk oplevelse for mig. At opleve fællesskabet i så stor en flok mennesker styrkede min tro utroligt meget. Det samme gør HB-arbejdet. Jeg lærer noget nyt om mig selv, andre HB’ere og organisationen hele tiden.

Hvad er det der gør frivilligt arbejde i DUK fedt? At give børn og unge nogle gode oplevelser med troen i centrum. Derudover er det de venskaber jeg skaber. Netop fordi andre også bruger deres frivillige tid i DUK, da de brænder for organisationen og dens formål.

Beskriv hvad tro er for dig Troen for mig er mit fundament og en af grundene til jeg er den jeg er. For mig er det vigtigt at styrke og udfordre min egen personlige tro, dele troen med andre og have den med i alt jeg gør.

 

Navn: Michael Rangel

Alder​: 22 år.

Kort om dig selv? Bor i Aalborg, læser medicin til dagligt, og kan lide at dyrke atletik.

Hvor ser du DUK om 5 år? Jeg ser et større DUK, hvor DUK ikke kun findes på sommerlejre og regionalarrangementer, men, hvor DUK også er dybere forankret i lokalforeningerne.

Beskriv din bedste DUK oplevelse Min bedste DUK oplevelse er sådan stadig igangværende. Jeg lærer fortsat og løbende om DUK, og har tænkt mig være involveret i DUK arbejde i større eller mindre grad i lang tid fremover. Hvis jeg skulle vælge et arrangement, ville det helt sikkert være World Youth Day.

Hvad er det der gør frivilligt arbejde i DUK fedt? Fællesskabet. Mine bedste venner og de jeg ses oftest med, har alle rod i DUK. Hvis ikke jeg var blevet hevet ind fra en ung alder, ville mit liv se meget anderledes ud, end det er nu. Frem for alt er DUK-arbejde sjovt, og det er det, der får mig til at vende tilbage gang på gang.

Beskriv hvad tro er for dig Min tro er mit fundament. Hvis jeg ikke har det, falder meget af min identitet til jorden. Min tro har ikke kun givet mig et personligt forhold med Gud, men min tro er i høj grad været med til at forme mig som menneske. Jeg har den med, i alt hvad jeg laver, om det så er DUK, atletik eller på universitet.

 

Navn: Kathrine Møller Rendboe

Alder: ​22 år

Kort om dig selv? ​Jeg er kandidatstuderende i engelsk og religion på Syddansk Universitet med henblik på at blive gymnasielærer. Derudover er jeg også redaktør for DUKs ungdomsblad, Fønix. Til dagligt bor jeg i Odense med min mand, og personligt er jeg glad for lækker mad, science fiction romaner fra ‘60erne og røde gummistøvler.

Hvor ser du DUK om 5 år? ​En styrket organisation, der i endnu højere grad er med til at løfte det sociale og trosmæssige liv for børn og unge i Danmark.

Beskriv din bedste DUK oplevelse: Mi​n bedste DUK-oplevelse kommer fra lokalforeningslivet, som jeg er vokset op med. Her har jeg haft troen og spørgsmål dertil tæt inde på livet hele tiden og lært de mest fantastiske mennesker at kende.

Hvad er det der gør frivilligt arbejde i DUK fedt? ​Det er virkelig fedt at mærke, at der bliver gjort en forskel og tage medansvar for det samfund, som vi begår os i. At lave frivilligt arbejde, især med børn og unge, er noget af det mest givende, jeg nogensinde har oplevet.

Beskriv hvad tro er for dig: Troen er mit anker. Den er det, der giver mig ro og stabilitet. Den lader mig føle mig elsket til alle tider.

 

Navn: Tri Nguyen

Alder: ​19 år

Kort om dig selv? Jeg er en ung mand, der studerer på Århus Universitet fra d. 30.januar. Oven på mine studier er jeg bestyrelsesformand for den Århusianske lokalforening. Jeg har arbejdet med katolsk lederarbejde i 6 år nu, og får mere erfaring for hver dag der går. Samt har jeg undervist som kateket for kommende firmander i 5 år.

Hvor ser du DUK om 5 år? Jeg ser DUK som en forening som er blevet større, bedre og stærkere end nogensinde. En masse broer som er bygget op for at samle katolikkerne i Danmark, at være det medium som hjælper os som katolikker og holder os sammen. Jeg ser en fremtid med mere samarbejde med de nordiske lande, en tid med flere broer, en tid med mere fællesskab.

Beskriv din bedste DUK oplevelse: Nu bliver det lidt svært at skulle beskrive den bedste, når DUK bare er fantastisk hele tiden. Den vigtigste, er dog fra dengang jeg var mindre og var på DSD i Odense. Det var tiden der bragte mig mere ind i DUK og introducerede mig til fællesskabet mellem os katolikker i Danmark.

Hvad er det der gør frivilligt arbejde i DUK fedt? At se hvad man har sået blive til noget stort. Jeg underviser, og bliver meget stolt og glad når jeg ser dem stå foran biskoppen og blive firmet. At kunne følge dem og se dem udvikle sig på den måde er en fantastisk følelse, det er også derfor jeg er med i lokalforeningen, så jeg kan se den blive større og bedre.

Beskriv hvad tro er for dig: Man kan kalde det et moralkompas, men det er ikke alt hvad tro er. Jeg følger min tro som en livsstil, og ikke som et regelsæt, men mere en række retningslinjer man følger. Jeg læner mig op mod min tro når jeg føler at den kan hjælpe mig. Min tro er hvad der fører mig sammen med alle de forskellige og fantastiske mennesker jeg møder hver dag.

 

Navn: Martha Kristina Gomes Ryom

Alder: 19 år

Kort om dig selv? Jeg bor i København, hører til Sankt Ansgar menighed og er formand for lokalforeningen Sankt Ansgar Unge Katolikker. Derudover arbejder lige nu som pædagogmedhjælper og lærervikar på Rygaards Skole.

Hvor ser du DUK om 5 år? Jeg ser en større organisation med flere lokalforeninger og omfavnelse af endnu flere unge katolikker i Danmark! Jeg håber på, at vi kan holde endnu bedre fast i vores medlemmer, og gøre os mere synlige, så de, der ikke kender til DUK, vil komme til det. Derudover håber jeg på tættere samarbejde og fællesskab med katolikker i de andre nordiske lande, så vi, som minoritet, kan støtte os op ad hinanden, og hjælpe hinanden i at styrke troen.

Beskriv din bedste DUK oplevelse: Årh, der er så mange! En af de største oplevelser har nok været World Youth Days i Krakow i 2016. Jeg har aldrig set så mange katolikker på en gang, så det var ret vildt.

Hvad er det der gør frivilligt arbejde i DUK fedt? Det lyder måske lidt kliché-agtigt, men det med at kunne give en oplevelse videre til andre, og have indflydelse på deres tro og oplevelse af et helt fantastisk fællesskab. Og så selvfølgelig, at mange af mine egne venner også laver frivilligt arbejde for DUK.

Beskriv hvad tro er for dig: At tro er for mig en anden måde at sige ”at stole på Gud”. Troen betyder, at jeg aldrig er alene, og at jeg altid kan have tillid til Gud, fordi jeg ved, at jeg altid er elsket.

 

Navn: Peter Andreas Munk-Nielsen

Alder: 22 år

Kort om dig selv? Jeg bor på Østerbro i København og læser Miljøvidenskab på Københavns Universitet. Jeg har kendt Den katolske Kirke hele mit liv og er korsanger i Skt. Ansgars Kirke og med i Skt. Ansgar Unge Katolikker og HUK. Derudover er jeg skribent for Fønix.

Hvor ser du DUK om 5 år? Det er jo svært at forudsige, men jeg håber da og vil arbejde for, at vi får endnu flere lokalforeninger i Danmark med et styrkende trosmæssigt fællesskab for unge katolikker. At vi kan få fastholdt flere af dem, vi får med på sommerlejrene og andre enkeltstående arrangementer til at blive i DUK og derigennem få en større interesse for Den katolske Kirkes livs- og menneskesyn.

Beskriv din bedste DUK oplevelse: Jeg har været på mange fede DUK-lejre i Danmark, men World Youth Day slår alt, fordi den fastslår, at troen er et universelt fællesskab. Hvad er det der gør frivilligt arbejde i DUK fedt? Frivilligt arbejde er altafgørende for DUK’s ansigt ud ad til ligesom for det frivillige arbejde i kirkelige hjælpeorganisationer. Frivillige får ikke løn, bare fordi man ikke har lyst eller penge til at betale dem – frivilligheden er et vigtigt budskab i sig selv. Det har vel noget at gøre med at kærlighed og venskab ikke kan købes for penge.

Beskriv hvad tro er for dig: Troen giver mit liv en dybere mening, for uden den ville jeg ikke stå, hvor jeg står i dag. Min tro er hele grundlaget for hvordan jeg ser på verden – som en verden med meget trængsel og lidelse, men også med et kæmpe potentiale og med mennesker, der kan vælge at handle næstekærligt. Kærligheden er overalt – det er bare at få øje på den og handle efter den. Det lyder som en værre kliché, men måske er det fordi der er noget sandhed i det. Vi har altid et valg, uanset hvor håbløs en situation vi måtte befinde os i. Glæde kan findes i selv de mørkeste tider, hvis bare man husker at tænde for lyset. Og ja, jeg er Dumbledore-fan.