Teams er betegnelsen for de “arbejdsgrupper”, som hovedbestyrelsen gør brug af for at udføre de opgaver, som er besluttet af årsmødet, eller som hovedbestyrelsen selv tager initiativ til. Hovedbestyrelsen kan oprette og nedlægge teams, som de ønsker det ud fra deres vurdering af, hvordan de frivillige kræfter bruges bedst.
For alle teams gør følgende sig gældende:
De frivillige DUKere i redaktionen engagerer sig i at skabe indhold med en katolsk vinkel og med aktualitet og relevans. Vi håber, at læserne finder ny viden om troen og stof til eftertanke i bladet. Vi vil også gerne inspirere voksne – både kateketer og forældre – til at bruge indholdet i deres undervisning og hverdag.
Hvis du vil være med i redaktionen, eller bare bidrage med en enkelt ting, så skriv til gloria@duk.dk. Vi er altid på udkig efter både skribenter, fotografer, tegnere, video- og podcastmennesker.
Som medlem af DUK får du bladet i din postkasse, hvis du tilvælger det. Alle kan læse Gloria og de tidligere medlemsblade digitalt på Issuu her.
Skoler og kirker kan få flere eksemplarer tilsendt ved henvendelse til sekretariatet. Gloria udkommer fire gange om året og er støttet af Bonifaciuswerk.
Hvert år afholdes der lederuddannelse i efterårsferien. Her får du inspiration og hjælp til at udvikle dig som frivillig i DUK og som menneske. Hvis du ønsker at være leder i DUK kan du kontakte sekretariatet, som kan oplyse hvem der er chefer på kommende arrangementer. Men du kan også tage fat i din lokalforening og tilbyde din hjælp der – og hvis der ikke er en lokalforening, så kan det jo være dig der starter den!
En leders opgaver er mange og sjove. Et par eksempler er:
Planlægning: For at organisere de store arrangementer (Lejre og andre nationale aktiviteter) kræves der en del planlægning for, at der er styr på sagerne. Det er også her, hvor din kreative sans får muligheden for at lade sig udfolde.
Foredrag: Det er først noget senere i din tid som leder, at du vil holde foredrag, men du vil ofte skulle organisere foredrag, når dit publikum er blandt de “ældre” unge.
Aktiviteter: På DUK-lejre vil du ofte være med til at holde aktiviteter for deltagerne. Det kan være alt fra natløb til quiz om troen. Det vil altid afhænge af alderen på dine deltagere.
Bøn: Vores lejre, ture og lokalforeninger har også bønnen på dagsordenen. Der er tradition for, at man holder morgenbøn og/eller aftenbøn. Disse vil ofte indeholde en eller anden form for aktivitet, der står i forhold til aldersgruppe og tema.
Som leder kan du forberede dig på mange sjove og lærerige oplevelser i DUK. Du vil også lære en masse ting som du kan bruge i andre sammenhænge. Selv om du arbejder indenfor et specifikt miljø, så er der mange af “mekanismerne” som gælder alle vegne, og dem vil du kunne bruge i din fremtidige karriere og i dit private liv. Det udvikler dig som person, og du vil lære en masse mennesker at kende, som kan blive dine venner for resten af dit liv. Du lærer, hvordan man tager sig af børn/unge og det er en god bagage at have, hvis du selv bliver forældre en gang.
Som ung katolsk leder er der nogle krav til dig. Du har ofte ansvar for mange andre unge katolikker og det betyder, at du må være i besiddelse af gode lederegenskaber.
Du kan overveje dine lederegenskaber med denne liste: